joi, 8 octombrie 2009

Republica Ignorantă România

Am purtat în ultima vreme câteva discuţii despre activism civic / politic cu nişte amici de-ai mei - oameni raţionali, nu glumă, şi în momentul în care a ajuns în discuţie eventualitatea în care vor vota la apropiatele alegeri prezidenţiale, am primit raspunsul conform căruia votul lor nu contează, deoarece, nu are cum să conteze votul lor, din moment ce ei sunt o insulă raţională, (un individ) într-o mare iraţională (toţi cetăţenii cu drept de vot)
Acest argument care nu denotă chiar deloc raţionalitate poate fi desfiinţat constatând faptul că face abuz de logică circulară. Respectivul individ nu votează, deoarece votul lui nu contează, ghiciţi de ce... din cauză că nu votează. Păi cum naiba era să conteze un vot inexistent?
Se poate vorbi de probabilităţi şi de număr de voturi, abia după ce votează, nu înainte de-a nu vota...!

Ei spun că nu merită să te baţi cu morile de vânt deoarece nu şi-au scos spadele împotriva morilor de vânt. Mai spun că nu merită să mănânci deoarece oricum o să-ţi fie foame. Şi mai spun că de fapt, nu merită să acţionezi în nici un fel pentru a-ţi impune o anumită idee în societate deoarece sunt alţii, care îşi impun propriile idei. Dar dacă alţii pot să-şi impună propriile idei, mă întreb de ce nu am reuşi toţi să impunem nişte idei, mai ales având în considerare faptul că există idei mai bune şi idei aberante sau imorale.


Poate pare amuzant, dar nu este deloc aşa; persoanele care mi aduc aceste argumente, fac uz serios de logică în 95% din activităţile pe care le performează, şi pot întreţine conversaţii elevate cu aceste persoane pe o largă varietate de subiecte. În afară de acesta.

Oricum, prefer să aduc probe serioase în defavoarea poziţiei pe care aceşti indivizi o susţin, deoarece din experienţa pe care o am, logica pură nu a convins prea mulţi oameni - aruncaţi un ochi în realitate şi veţi înţelege ce spun.

Iată istoria responsabilităţii cetăţenilor Republicii Ignorante România vis-a-vis de propriile lor drepturi - în principal vis-a-vis de dreptul de a-şi exprima o opinie, şi de a contribui la adoptarea anumitor decizii în conformitate cu părerile lor:

Prezenta la vot a romanilor a scazut constant din 1990, cand au avut loc primele alegeri libere, pana la alegerile din 2008 sau la europarlamentarele din 2007. Daca in '90, participarea la alegeri a fost de 86%, in 1992 si 1996 a scazut la 76,3%, respectiv 76%, in 2000 a ajuns la 65,3%, in 2004 la 58,5%, pentru ca dupa 18 ani sa scada la 39,2%, la alegerile legislative din 2008.

Ei bine, iata cum putem să constatăm că la 30 noiembrie 2008, 60,8% din populaţie a considerat ca votul ei este insignifiant. Ok, poate nu s-a înţeles. Să repetăm:

60,8% din populaţie a considerat ca votul ei este irelevant! Staţi ca încă nu pot să-mi revin din şoc!
Cum adică majoritatea populaţiei nu poate decide? E vorba de bună seamă de vreun science-fiction... Nu. Din păcate e vorba de realitate. Oricum nu sunt de acord cu dictatura majorităţii, dar, în acest caz, nu pot decât să rămân contrariat, observând că nici măcar aceasta nu mai funcţionează!

Lăsând la o parte absurditatea realităţii care ne domină vieţile, nu pot să nu mă întreb cum s-a ajuns la această situaţie, în care oamenii inteligenţi au pierdut orice speranţă de a-şi determina viaţa, altfel decât la modul subiectiv. Despre aceasta însă, cu altă ocazie.

Revenind la subiectul curent, votul în sine nu este decât o temă izolată. Problema mult mai gravă, ţine de încălcarea drepturilor cetăţenilor, performată exact de către aceia care sunt plătiţi de cetăţeni să vegheze la respectarea acelor drepturi. Şi aceşti cetăţeni stau şi se uită consternaţi, spunând că nu ei nu pot schimba nimic. Mai mult, se uită şi la persoana mea cu aceeaşi consternare, ştiind faptul că sunt un activist, şi îmi pun întrebări imbecile de genul: Ce câştigi din asta?

Câştig cam atâta cât poate câştiga un activist izolat, care se uită cu tristeţe la situaţia în care s-a ajuns, o depresie psihică totală bazată pe ignorarea conştientizării ei. Nu a fost prost cel care a spus - "divide et impera". Putem să constatăm pe pielea noastră cât de bine funcţionează această tehnică prin care majoritatea populaţiei este redusă la tăcere şi astfel tranformată nu într-o minoritate ci într-un zero absolut.

Foarte interesant ar fi dacă aceşti indivizi s-ar trezi deodată din beţia perpetuă în care se complac şi ar realiza că pasivitatea lor faţă de cauzele problemelor cu care se confruntă zilnic nu este decât o manifestare demnă de o rocă, nu de un om.
249 de comentarii:

1 – 200 din 249   Mai noi›   Cele mai noi»
gyges77 spunea...

Sistemul electoral nu pune problema adevarului sau a valorii. Votam pentru a-i putea schimba fara varsare de sange si convulsii sociale pe conducatori (Karl Popper). Atat.

Oti spunea...

Recomand celor care cocheteaza cu absenteismul din cauza ofertei electrorale sub orice critica sa se prezinte la vot si sa puna stampila in dreptul dar in afara fiecarei casute. Astfel, votul va fi invalidat dar mesajul de dezgust la adresa clasei politice va fi fost trimis.

Foarte buna postarea!

Seb spunea...

Eu nu am votat. Nu pentru ca votul meu nu conteaza ci pentru ca nu il pot folosi pentru a oferi legitimitate unor hoti. Nu am avut ce sa votez. Poate l-as fi votat pe Remus daca ar fi fost mai pregatit. Cine stie...poate la scrutinul urmator.

Anonim spunea...

Scopul votului este alegerea unor reprezentanţi, pe cât se poate, orice "grupare" semnificativă ca şi număr, poate trimite pe cineva în parlament...bla, bla

Adică în secolul 21, când comunicaţiile securizate, instantanee, sunt în fiecare casă, noi mai avem nevoie să trimitem din oraşul nostru pe cineva "la centru" să ne reprezinte.
Astăzi putem avea un aparat executiv tehnocrat, cu legile controlate noi, cu toţii am putea fi parlamentari şi am putea vota de fiecare dată.

În secolul 21 tehnologia a făcut ca politicienii să fie inutili, totul este să ne dăm şi noi seama şi să-i runcăm la gunoi, acolo unde le este locul.

BlindGirl spunea...

Contra-exemple pe intelesul majoritatii :
- cum strang popii cate 2 lei si isi fac vile cu piscina

-cum strang cersetorii la fel si isi fac turle din aur la "palat"

-cum au trimis romanii cate 2 euro la sinistratii de la inundatiile din vara asta si la ce suma s-a ajuns...

deci da, se culege cate un vot, cate un vot... si tot asa, ca si cu aia 2 euro... rezultatul este impresionant, desi nu prea stiu multi care sa fi dat aia 2 euro ca se gandesc ca n-au ce sa plateasca factura telefonului luna viitoare si raman cu el suspendat. sau se gandesc ca si amicii tai, ca n-au acum cum da prea multi bani ca-s faliti si ce sa-i ia pe sinistrati in ras cu 2 euro.. Si chiar si asa... si tot s-au strans ceva banuti.

Off-topic: N-ai cum sa-l treci pe Adi la filtru de spam? ca nu stie decat sa injure.

BlindGirl spunea...

@godless: qed

Tudi spunea...

Scaderea in procente a numarului de votanti din 90 incoace mi se pare normala - foamea de libertate, de alternative, de alegeri atinsa in timpul regimului comunist s-a stins odata cu experienta treptata a democratiei.

Alte puncte care merita luate in seama: procentul semnificativ al populatiei rurale care e normal sa nu voteze sau sa nu stie ce sa voteze la o alegere legislativa.

Conflictualismul media - ca peste tot, media e impartita in sfere de influenta. Doar ca la noi nu se foloseste prea mult influenta pentru a creea un sentiment de convingere politica, ci incearca sa stopeze celelalte partide politice sa faca asta.

Una peste alta, toate mi se par procese normale intr-o democratie tanara. Ce putem face acum e sa avem rabdare :)

Anonim spunea...

Sarbatori fericite tuturor romanilor din romania si din strainatate si va invit sa urmariti blogul romanilor din strainatatecare il gasiti la urmatoarea adresa http://romanidiaspora.blogspot.com/
iar in incheiere va fac o dedicatie tuturor o melodie foarte frumoasa Cea mai sfinta seara
iar daca vreti sa ascultati colinde intrati pe adresa urmatoare http://radio-blog-romania.blogspot.com/2010/12/colinde-de-craciun.html

Saturnine spunea...

EU am votat de 2 ori pana acum la prezidentiale,la 18 si 22 de ani . Am fost si la toate celelalte votari . De cand eram mica, vroiam sa votez si ai mei ma luau la vot si puneam eu stampila (unde vroiau ei )asa ca am votat si voi vota chiar daca imi este lehamite de candidati , mai ales in turul 2. In 2008 ? am votat cu Remus, desi auzisem de el cu scurt timp inainte . Dar cum sa nu votezi cu el ? Chiar daca stiam ca nu va iesi, am votat cu cine am considerat eu ca ar trebui sa iasa . Si prefer pe cineva mai putin pregatit dar mai sincer ........si care sustine separearea bisericii de stat (cred ca aia mi-a atras atentia...nu mai tin minte detalii). Ar trebui sa mai candideze, sau altul ca el, ca sa am cu cine vota, macar in primul tur s poate curand si in al doilea ??

Marius spunea...

DE OMNIBUS DUBITANDUM EST !

MAI PUTIN :

ETERNA IGNORANTA A ROMANILOR !

... FARA DE CARTE , SARACI CU GRIJA ZILEI DE MAINE ... DESCOPERIM MEREU CA NI SE "INTAMPLA CATE CEVA" !

FIE "CETATENI" DE RAND ... FIE "ALESI" ... "PILOTII ORBI "( O, tempora! O, mores! )

CUM ASA ? SIMPLU ! ... INTERESELE CRESTINILOR CATOLICI ... DE LA ANUL 1054 ... PANA AZI


http://rrodia.blogspot.com/2010/05/istoria-ortodoxiei.html
vezi FILMUL ISTORIA ORTODOXIEI ... SI DACA NU AI SUFICIENTA RABDARE ... VEZI MACAR INTRE MINUTELE 40 SI 50

... APOI SPER CA VEI DORI SA VEZI TOT FILMUL ... SI SA AFLII ... MAI MULTE ...
...
http://info-valahia.blogspot.com/
http://info-valahia.blogspot.com/2009/07/primele-cruciade.html

SI APOI POATE PRIVESTI ... ALTFEL ... "fapte istorice interesante, de care n-am auzit în istoria măsluită ce ne-a fost prezentată în şcoli " ...

Marius spunea...

… POATE CHIAR ... fapte istorice interesante, de care NU auzi în "istoria măsluită" ce ne ESTE prezentată DE ACTUALA GUVERNARE ...

... ODATA CU INTRAREA IN U.E. A ORTODOCSILOR ROMANI , BULGARI ( SA NU UITAM ... NICI GRECII NU SUNT ALTCEVA ... TOT ORTODOCSI !) ... O NOUA CRUCIADA A "CRESTINILOR" ... CA LA 1204 DAR CU MIJLOACELE SECOLULUI XXI...
... SI POATE VEI INTELEGE REACTIILE LUI : " pe motiv religios...ALE LUI .. Tepes-Voda ... Serban Voda... "

ASADAR :
VEZI CONTINUTUL LEGII Legea nr. 489/2006 ... Bucureşti, 8.01.2007

APOI VEZI :
- sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate sistemului public de pensii:
Biserica Romano - Catolică, Biserica Creştină Adventistă de Ziua a Şaptea din România, Biserica Reformată din România, Biserica Unitariană din Transilvania, Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România, Uniunea Penticostală - Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România, Biserica Evanghelică C.A. din România -

in baza Legii in perioada 2007 - 2008 au fost intocmite si publicate in Mon. Of. ...
Statutele cultelor , astfel cu titlu de informatie dar si de continut al acestor statute :

http://www.asistenta-juridica.eu/acte_juridice.php?id=Statutul%20Bisericii%20Reformate%20din%20Romania

Art. 1. - (1) Biserica Reformată din România face parte din Biserica Sfântă Apostolică a lui Isus Hristos. Biserica este trupul lui Hristos. În baza întregii Sfinte Scripturi, ca expresie a credinţei sale, îşi însuşeşte Crezul Niceo-Constantinopolitan, Crezul Apostolic, Confesiunea a doua Helvetică (1566) şi Catehismul Heidelbergian (1563). Biserica Reformată din România, în evoluţia sa istorică, a purtat următoarele denumiri: "Evangelico Reformata, vulgo Calviniana", "Helvet Hitvallasu Evangeliumi Reformatus Egyhaz" (Biserica Evanghelică Reformată de Confesiune Helvetică), "Reformatus Egyhaz" (Biserica Reformată) şi Cultul Reformat Calvin.

Marius spunea...


(2) Biserica Reformată din România, prin identitatea principiilor de bază ale confesiunii sale, formează o unitate sinodală cu toate bisericile reformate de limbă maghiară, comunitate de credinţă, sufletească şi de iubire cu toate bisericile reformate din lume. În comunitatea sfintei Biserici creştine universale promovează relaţii ecumenice.
Art. 2. - Menirea Bisericii Reformate din România este de a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu în concordanţă cu Sfânta Scriptură şi confesiunile însuşite, împărtăşirea sacramentelor (botez, cuminecătură), exercitarea disciplinei bisericeşti, a educaţiei creştine, a misiunii şi diaconiei creştine, în vederea menţinerii unităţii de credinţă şi păcii în rândul credincioşilor bisericii reformate.
Art. 3. - Membrii Bisericii Reformate din România sunt cei care au fost botezaţi, se consideră de religie reformată în faţa autorităţilor bisericeşti şi publice, sunt membri înregistraţi ai unei parohii reformate - de oriunde din lume - şi îşi însuşesc confesiunile şi legile bisericii reformate.
Art. 4. - (1) În Biserica Reformată din România limba folosită la serviciile divine şi în administraţia internă este limba maghiară.
Art. 15. - Prezentul statut a fost adoptat la 5 decembrie 2007, în şedinţa a II-a din Sesiunea I a Sinodului Bisericii Reformate din România, deschisă la 12 februarie 2007 în Cluj-Napoca, şi intră în vigoare în termen de 30 de zile de la publicare. La data intrării în vigoare a prezentului statut, Statutul Bisericii Reformate din România, aprobat de Prezidiul Marii Adunări Naţionale a Republicii Populare Române prin Decretul nr. 591 din 1 iunie 1949, se abrogă.

Marius spunea...

Art. 9. - (1) Biserica Reformată din România şi organele acesteia cu drept de autoguvernare, în scopul îndeplinirii sarcinilor ce le revin, pot înfiinţa:
a) instituţii de învăţământ: institut teologic de grad universitar, universitate cu facultăţi pentru pregătirea profesorilor de religie, a diaconilor, cantorilor; facultăţi cu alte profiluri şi specializări; şcoli medii, şcoli profesionale, şcoli primare, şcoli generale şi alte şcoli; grădiniţe, respectiv cămine şi colegii pentru acestea. Aceste instituţii de învăţământ funcţionează conform regulamentelor elaborate şi aprobate de Sinod şi conform legislaţiei de stat în domeniu;
b) instituţii de caritate: unităţi caritative şi spitale pentru îngrijirea şi tratamentul bolnavilor, persoanelor vârstnice, orfanilor, copiilor abandonaţi, a persoanelor cu dizabilităţi, precum şi alte unităţi caritative speciale;
c) fundaţii, asociaţii, edituri de cărţi şi reviste, emiţătoare şi emisiuni de radio şi televiziune;
d) federaţii, conferinţe, colegii profesionale;
e) casă de pensii şi ajutor reciproc, care funcţionează conform regulamentului aprobat de Sinod.


STATUTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE AL CULTULUI CREŞTIN PENTICOSTAL – BISERICA LUI DUMNEZEU APOSTOLICĂ
DIN ROMÂNIA
CAPITOLUL VIII
CASA DE PENSII A CULTULUI PENTICOSTAL

SECŢIUNEA VIII.1 ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE

SECŢIUNEA VIII.2 CONDUCEREA CASEI DE PENSII

SECŢIUNEA VIII.3 ATRIBUŢIILE CASEI DE PENSII

CAPITOLUL VIII. CASA DE PENSII A CULTULUI PENTICOSTAL

Marius spunea...

... ASADAR ... SA CUNOASTEM TRECUTUL ,

... NU TREBUIE DECAT… SA CITIM MONITORUL OFICIAL ... CUPRINSUL MANUALELOR SCOLARE DE AZI SI DE MAINE ...

PENTRU A INTELEGE PREZENTUL

SI A "VEDEA" VIITORUL !

... INCET SI SIGUR , MAI ALES DUPA 2006 ( DACA NU S-A PUTUT LA TG.MURES IN 1990 ) ... MARELE EVENIMENT DE LA 1918 SE STINGE ... ASA CUM S-A NASCUT !
... PRIN SCOALA ROMANEASCA DE LA CLUJ !
EVIDENT ! O PARTE A EI !
... TOT CA LA 1918 !

... MARE DIFERENTA : BASESCU SI FERDINAND I ?

ASTEPT O ... REACTIE !

PS
POATE MAI CITIM CEVA DE ELIADE :
www.nasii.ro/.../imoralitatea-clasei-conducatoare-romanesti-mircea-eliade-pilotii-orbi

Marius spunea...

...
http://dambovitaevanghelica.wordpress.com/adunari-crestine-penticostale-puteti-adauga/statu/

... SI POATE VEI INTELEGE DE CE NU MAI SUNT BANI DE PENSII , PENTRU ROMANII MULT IUBITI DE CONDUCATORI !
… DE CE E IMPORTANTA INVATAREA GEOGRAFIEI SI ISTORIEI IN LIMBA MATERNA ( RECITESTE ART. 3 SI 4 DE LA BISERICA REFORMATA ) ...
... DE CE VOR FI DATI AFARA PROFESORI SI DESFIINTATE SCOLI ... MAI ALES IN ARDEAL ...( RECITESTE ART. 9 AL. 1 DE LA BISERICA REFORMATA ) ...

... TOKES ... CATA DREPTATE AVEA ... COMUNISTUL DE CEAUSESCU ... SAU NU AVEA ?
EU ZIC : AVEA DREPTATE ! ... CHIAR DACA NU ERA ... CRESTIN ... DACA NU AR FI FOST ... POATE FACEA SI EL CE AU FACUT TEPES SI SERBAN VODA ...
... DAR NICI BASESCU VODA ... NU FACE CEVA ... DE' ... SI EL E COMUNIST ! ... DAR TRADATOR DE TARA ! ... CE FACE EL SI GASCA DE ADVENTISTI GEN DANUT LIGA ( 149. Romanii din diaspora, cu bune si rele. Invitati: Daniel Tecu ...
Invitati: Daniel Tecu, Ramona Badescu si Danut Liga ...... in ce priveste pe ...
oamenisiperspective.com/.../149-romanii-din-diaspora-cu-bune-si-rele-invitati-daniel-tecu-ramona-badescu-si-danut-... - În cache - Pagini similare
• 86. Semne, Politica si Religie – Invitati: Cristian Magura, Dan ...
Liga ma reprezinta in parlamentul Romaniei! ..... Am fost membru la Biserica ...
oamenisiperspective.com/video/86 - În cache - Pagini similare
raluca22: www.badin.ro - cu pumnul în gură?!
5 Oct 2008 ... Dan Liga (parlamentar al PD-L) este acuzat de catre romanii din ... Presedintele a vizita sambata biserica adventista din Alcala de Henares. ...
raluca22.blogspot.com/.../wwwbadinro-cu-pumnul-n-gur.html - În cache - Pagini similare)

...

Marius spunea...

PPS
- NICIUN PARTI PRIS CU B.O.R. ; slujitorii sai sunt atat de ... inaltati la cele "sfinte" incat daca boscorodeau ceva pe slavoneste boborului ... poate acesta ar fi inteles cum bat vanturile din '89 incoace ... dar cum cele lumesti sunt mai de pret ... se gandesc la Catedrala Neamului si la buzunarele ... credinciosilor : dupa taieri cu 25% si alte alea alea ... rumanu o sa DEA ! SI PENTRU ... B.O.R.

- cat despre capitanul Basescu ... comandantul suprem ... n-are rost sa-l intreb cine a fost generalul Bukow si ce facea el cu bisericile ortodoxe si catolica din Ardeal care nu produceau nimic util societatii ... cred ca il stie ! ... Basescu nu da cu tunul ... da cu desfiintatul ... dar nu biserici catolice sau ortodoxe ... ci scoli si spitale !
LA CE BUN SCOALA SI SANATATE ? MAI ALES PENTRU ... ORTODOCSI , DE DATA ASTA !

... INCA ODATA ZIC : CEAUSESCU A AVUT DREPTATE !
... PAREREA MEA ... DUPA 20 DE ANI ! ... AGENTURILI ! TRADATORII ! ... TOT EI : SECURISTII ... COMUNISTII ... NASTASE ... BASESCU ...

Marky spunea...

Principala cauza pentru care oamenii refuza sa mai voteze rezida in faptul ca la nivel subconstient, NIMENI nu mai are incredere in SISTEMUL POLITIC. Comunism, fascism, capitalism, democratie = DEMAGOGIE. De aceea nu mai voteaza oamenii, nu fiindca votul lor nu conteaza. Si din cauza lipsei acute de alternative, asa cum o percepe marea masa a oamenilor. Fiindca daca pe mass-media s-ar vorbi catusi de putin despre umnanism si principiile umaniste, poate voi, umanistii ati mai avea o sansa. Dar nu aveti si nici nu veti avea vreodata vreo sansa, atata timp cat mass-media va fi controlata de marea finanta internationala, de grupari obscure, masonice sau mafiote. Asa ca, sa nu va faceti iluzii: chiar daca toata populatia ar iesi la vot, sau chiar daca toata populatia ar iesi in strada, nu se va putea schimba niciodata nimic, din cauza sistemului socio-politic actual. Daca politica nu va fi declarata ca ilegala si desconspirata drept principala vinovata de majoritatea problemelor sociale actuale, daca nu se va arata intregii lumi ca fundatia de baza a politicii este MINCIUNA si MANIPULAREA, atunci nimic nu se va schimba, indiferent cati am iesi la vot, indiferent de partidul pe care il vom vota. Stiti de ce? Pentru ca cele mai multe probleme sociale au o natura tehnica, stiintifica, iar oamenii politici nu sunt nici oameni de stiinta, nici tehnicieni, deci nu dispun de abilitatile necesare pentru rezolvarea acestor probleme. Oamenii politici nu fac altceva decat sa acorde accesul la decizie a celor din grupurile lor, in defavoarea profesionalismului sau pregatirii. Fiindca politica domnii mei, este o AFACERE. O afacere in care miza este DECIZIA, PUTEREA, ascendentul asupra celui de linga tine. Si cu un asemenea sistem, intr-un asemenea sistem, ciclic prin insasi natura lui, NU PUTEM EVOLUA SOCIAL. Indiferent cat vom evolua tehnologic, social vom ramane la acelasi primitivism generat de baza fundatiei sociale de acum mai bine de 10000 de ani, al revolutiei agricole. Fiindca realmente, revolutia industriala pe plan social, nu a adus nimic imbunatatit abordarii sociale. Iar revolutia tehnologica din ultimele decenii ar fi trebuit deasemenea sa aduca o revoltie in plan social, dar, dupa cum vedeti, acest lucru nu s-a produs. Si pentru ca nu-mi place sa critic fara sa vin cu ceva constructiv, trebuie sa spun ca exista o alternativa viabila la actualul sistem socio-politic, si anume Proiectul Venus. Acest proiect stiintific inceput inca din anii `60 de inginerul si inventatorul Jacque Fresco propune aplicarea metodei stiintifice in sfera deciziei sociale, prin intermediul unui sistem economic nou, economia bazata pe resurse. Acest proiect stiintific nu se vrea perfect, ci perfectibil, nu este subiectiv, ci profund obiectiv, bazat pe o abordare sinergetica a vietii. Puteti afla mai multe de pe http://www.proiectulvenus.ro sau alte site-uri cu continut asemanator.

Donkeypapuas spunea...

Se vede ( a mia oară!) că ateiştii sunt nişte PROSTOVANI şi ANALFABEŢI CRETINI care nu ştiu nici aritmetică de şcoală primară. Aşa cum se vede (şi se tot vede, şi se vede) că sunt întruchiparea celei mai ticăloase politici de promovare a minciunii.
Să luăm de exemplu alegerile: populaţia României era ân 1990 de 23 milioane de locuitori. În momentul de faţă este de 21,5 milioane DAR peste CINCI MILIOANE şi-au luat lumea în cap. Başca aşa-numitul "spor negativ" - paleativ pentru politica ATEE de nimicire a românilor prin descreşterea populaţiei. Aşa că mă întreb şi eu CUM ar putea să participe acei peste ŞASE MILIOANE de români pe care nu-i mai avem în realitate ci doar în statistici. Cred că răspunsul îl pot da doar tembelii ateişti, urmaşii celor care stăteau până acum 20 de ani numai cu Pravda şi revista Krokodil în mână.
Marş din ţară, bolşevici spurcaţi!

Artistic Communism spunea...

Bei nea papura, pe matale cred ca te-a prostit ouale vopsite portokaliu pe care le-ai halit de paşte...Pai aia cinci milioane despre care marai ce daca au plecat din tara nu ar putea vota la ambasade? Deci e clar ca nu vor sa voteze. Dote de mai mananca neşte pasca nu-ti mai pierde vremea pe aieceşe degeaba:)

Cotizo Draia spunea...

Bolsevismul, comunismul, nazismul sunt tot un fel de religii "politice". Sustineau convingerile ateiste pentru ca le conveneau in santajul pe care-l exercitau impotriva religiei majoritare. Ii aparau pe atei la fel cum ii apara islamistii lui Ahmadinejad pe cetatenii credinciosi ai Iran-ului - un fel de "racket" de stat.
Mai de graba indemnul corect ar fi: mars in Iran, fanatici imbecili!
O zi fara fantasme religioase!

Anonim spunea...

He was greatly tempted to turn into a charging war horse when one of

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

fotograf nunta diana spunea...

si daca votezi si daca nu votezi e exact acelasi rezultat!

Masaj erotic Satu Mare spunea...

eu cred ca votam degeaba!

Anonim spunea...

buy natural viagra
- [url=http://buyherbalviagratoday.com/#7758]natural viagra pills
[/url] http://buyherbalviagratoday.com/#80833 - natural viagra pills

Anonim spunea...

-- buy cialis no prescription
-- [url=http://buycialisonlinetoday.com/#39009] cialis no prescription
[/url] http://buycialisonlinetoday.com/#70099 -- cialis online no prescription

Anonim spunea...

+- cialis online
-- [url=http://buycialisonlinetoday.com/#58461] generic cialis
[/url] http://buycialisonlinetoday.com/#92635 -- cialis online generic

Anonim spunea...

[url=http://onlinecasino4nl.com ]no deposit bonus [/url]There were many months of experiment and trial, after the accident which linked-to blog on the Net, according to Technorati. He won the John W. Campbell kroon casino bonus

Anonim spunea...

[url=http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#15186]accutane cost[/url] - buy cheap accutane , http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#14949 accutane cost

Anonim spunea...

[url=http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#12154]cheap accutane[/url] - cheap accutane , http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#17914 buy accutane online

Anonim spunea...

[url=http://buyonlinelasixone.com/#17323]generic lasix[/url] - cheap lasix , http://buyonlinelasixone.com/#5934 lasix cost

Anonim spunea...

http://site.ru - [url=http://site.ru]site[/url] site
site

Anonim spunea...

By taking internet payday loans, you may has a few blemishes. The payday lender will accounts payable you a returned IOU fee the rate of absolute interest is all in all high. "Precaution is always acculturate than the cure", draw affair that can be fixed by a fast cash accelerate. [url=http://payday-loans-perfect.co.uk] pay day loans[/url] All the Adamite needs to have is a are interchangeable) is this kind of good option for very all in all anyone. Therefore, you have no need to abash agreements), insolvency, late payment, skipping of installment, etc, don't afflict despite having it you can advance the payday loan actually. And you be forced have an easy no acceptation IOU advances which is the only easy Bermuda shorts term fiscal adaptation adaptable for those who don't have a Daedalian acceptability ancient history. Loan companies only ask that the borrower has Mortgage Perfect for You. uk payday loans Refrain from using companies that don't absolute music Perspex when it account between £100 and £1000. Instant Payday Loans: A Closer LookUrgent you can find on the Aktiengesellschaft website.

Anonim spunea...

[url=http://cialisnowdirect.com/#czzlv]cialis 60 mg[/url] - cialis without prescription , http://cialisnowdirect.com/#purvm cialis 10 mg

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol for dogs with pancreatitis - tramadol what is it

Anonim spunea...

xanax online xanax to get high off of - overdose with xanax

Anonim spunea...

buy tramadol online no prescription tramadol for getting high - generic tramadol

Anonim spunea...

[url=http://levitranowdirect.com/#tqtsg]levitra online[/url] - cheap generic levitra , http://levitranowdirect.com/#kiwbd generic levitra

Anonim spunea...

xanax online buy good xanax online - zoloft and xanax for anxiety

Anonim spunea...

buy xanax online cheap xanax klonopin interaction - xanax effects bluelight

Anonim spunea...

buy tramadol online buy tramadol online bluelight - tramadol addiction how long

Anonim spunea...

buy tramadol online without a prescription tramadol 50mg for animals - safe buy tramadol online

Anonim spunea...

generic xanax xanax 1mg pills - xanax withdrawal paranoia

Anonim spunea...

xanax buy xanax overdose death rate - how long does 1mg xanax last

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol medication no prescription - tramadol online usa

Anonim spunea...

xanax online buy xanax online india - xanax no prescription pharmacy

Anonim spunea...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg for pain - what is carisoprodol 350 mg side effects

Anonim spunea...

xanax online where to buy xanax - 1mg xanax vs 1mg ativan

Anonim spunea...

generic carisoprodol soma carisoprodol alcohol - carisoprodol highest dose

Anonim spunea...

buy tramadol cheap no prescription tramadol for dogs price - tramadol order online overnight

Anonim spunea...

[url=http://paydayloansheredirectly.com/#tzsqi]direct lender payday loans[/url] - direct lender payday loans , http://paydayloansheredirectly.com/#uyebh direct lender payday loans

Anonim spunea...

tramadol online pharmacy buy tramadol online no prescription usa - tramadol dosage veterinary medicine

Anonim spunea...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg description - carisoprodol klonopin

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol 100 mg lp - order tramadol online tennessee

Anonim spunea...

http://site.ru - [url=http://site.ru]site[/url] site
site

Anonim spunea...

xanax online how to buy xanax online forum - xanax and alcohol sleep

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol 50mg how many - buy generic tramadol

Anonim spunea...

can you buy cialis online tadalafil cialis cheap - how to buy cialis

Anonim spunea...

[url=http://buycialispremiumpharmacy.com/#hclzu]buy cheap cialis[/url] - buy cialis online , http://buycialispremiumpharmacy.com/#mjqgn buy cialis

Anonim spunea...

[url=http://buyviagrapremiumpharmacy.com/#jvjzi]buy cheap viagra[/url] - generic viagra , http://buyviagrapremiumpharmacy.com/#ggucj buy cheap viagra

Anonim spunea...

[url=http://buycialispremiumpharmacy.com/#okfrb]buy cialis[/url] - buy cialis , http://buycialispremiumpharmacy.com/#jdtki cialis online

Anonim spunea...

[url=http://buyviagrapremiumpharmacy.com/#epsac]buy viagra online[/url] - buy viagra , http://buyviagrapremiumpharmacy.com/#oajiq buy viagra

Anonim spunea...

where to buy cialis online no prescription cheap cialis and viagra - cheap generic cialis free shipping

Anonim spunea...

xanax online 0.5 mg xanax effects - xanax side effects getting off

Anonim spunea...

tadalafil no prescription buy cialis paypal payment - cialis 36

Anonim spunea...

buy cialis online canadian cialis reviews - cialis daily wikipedia

Anonim spunea...

xanax online xanor 0 5mg alprazolam - will xanax and alcohol kill you

Anonim spunea...

cialis online buy 200 mg cialis - generic cialis vs real cialis

Anonim spunea...

cialis online cialis 30 day free trial coupon - cheap cialis with no prescription

Anonim spunea...

http://landvoicelearning.com/#44827 tramadol 100 mg sandoz - tramadol hcl sleep

Anonim spunea...

http://landvoicelearning.com/#63987 where to buy tramadol online usa - tramadol ultram ultracet

Anonim spunea...

http://landvoicelearning.com/#21906 buy tramadol united states - tramadol dea schedule

Anonim spunea...

[url=http://viagraboutiqueone.com/#gsmmf]buy viagra online[/url] - viagra 25 mg , http://viagraboutiqueone.com/#vaiha cheap generic viagra

Anonim spunea...

aaa!!! Topamax Online - buy topiramate no prescription http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-no-prescription, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-no-prescription]Cheap Topamax[/url]

Anonim spunea...

http://landvoicelearning.com/#51438 tramadol for dogs diarrhea - good place buy tramadol online

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol dosage for fibromyalgia - tramadol hcl 150 mg

Anonim spunea...

http://buytramadolonlinecool.com/#61458 tramadol for dogs what is it - tramadol and high

Anonim spunea...

http://landvoicelearning.com/#74967 tramadolonlinepharmacy - tramadol extended release side effects

Anonim spunea...

03 generic prednisolone - order prednisone http://www.prednisoneonlinerx.net/index.html, [url=http://www.prednisoneonlinerx.net/index.html]order prednisone online [/url]

Anonim spunea...

buy tramadol tramadol 85 93 - tramadol side effects high blood pressure

Anonim spunea...

[url=http://buyonlineaccutanenow.com/#pbnsh]accutane no prescription[/url] - buy generic accutane , http://buyonlineaccutanenow.com/#hzjpk cheap accutane online

Anonim spunea...

4, lamisil online - buy lamisil tablets without prescription http://www.fastlamisilorder.net/index.html, [url=http://www.fastlamisilorder.net/index.html]Order Terbinafine[/url]

Anonim spunea...

1, sibutramine diet pills - meridia pills for sale http://www.meridiaforyourdiet.net/#cheap-sibutramine, [url=http://www.meridiaforyourdiet.net/#sibutramine-diet-pills]reductil sale[/url]

Anonim spunea...

http://buytramadolonlinecool.com/#61458 tramadol hcl msds - tramadol 50mg what does it look like

Anonim spunea...

[url=http://viagraboutiqueone.com/#lfeus]viagra 50 mg[/url] - viagra 25 mg , http://viagraboutiqueone.com/#irvnc viagra 200 mg

Anonim spunea...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#side-effects tramadol hcl tablets 50 mg - buy tramadol online no prescription needed

Anonim spunea...

learn how to buy tramdadol tramadol overdose liver failure - tramadol for dogs same as humans

Anonim spunea...

all, plavix online - cheap plavix online http://www.plavixonlineorder.com/#cheap-plavix-online , clopidogrel price

Anonim spunea...

http://landvoicelearning.com/#44827 tramadol online us - buy tramadol online paypal

Anonim spunea...

buy tramadol tramadol 99 free shipping - buy tramadol overnight delivery no prescription

Anonim spunea...

learn how to buy tramdadol tramadol overdose much fatal - buy tramadol overnight saturday delivery

Anonim spunea...

http://buytramadolonlinecool.com/#30694 tramadol in drug test - buy tramadol online usa

Anonim spunea...

learn how to buy tramdadol order tramadol usa - tramadol hcl msds

Anonim spunea...

cheapest ativan ativan side effects heart - buy ativan online no prescription needed

Anonim spunea...

buy lorazepam online lorazepam online bestellen ohne rezept - ativan dosage gad

Anonim spunea...

buying xanax xanax side effects confusion - .5 mg xanax for anxiety

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol hcl 200mg er - generic tramadol usa

Anonim spunea...

buy tramadol online where can i buy tramadol in the usa - tramadol hcl 50 mg tablet side effects

Anonim spunea...

buy xanax online xanax pills g3719 - order xanax 2mg

Anonim spunea...

buy tramadol online tramadol 50mg can you snort - tramadol 50 mg kapseln

Anonim spunea...

buy xanax online can you buy alprazolam over counter - what is xanax used for medically

Anonim spunea...

buy alprazolam online wiki xanax bar - xanax effects recreational use

Anonim spunea...

They also Get a 50% part according to his liking and Own good fun. [url=http://www.onlinecasinotaste.co.uk/]online casino[/url] online casino With the action to be had this evening I Chance it amazing that Harrah's can't get a Pot-Limit Omaha M. Sam Butera and the Wildest. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

Pressing the wrong key or slot auto issue forth up with the like turn you win. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]http://www.onlinecasinotaste.co.uk/[/url] online casino Ricardo's gambling casino is a swank, sophisticated and top nick online shows averaged $123,000 each, according to estimates compiled by Nielsen. http://www.onlinecasinotaste.co.uk/

Anonim spunea...

The like convention distributed Unloose who would be ready to Direct your shout out and harbor any questions or complaints anytime of the day. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]online casinos[/url] uk online casino wish the Ethical motive reform theme, Sen. Ralston is not be transferred via acknowledgment card and several online cash in hand reassign services. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

buy xanax online xanax dosage recommended - order xanax bars

Anonim spunea...

jackpot political party is an affiliate of WMS Industries Inc. a $2 shock that the play venues can Hold on the businesses that would border them. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]http://www.onlinecasinotaste.co.uk/[/url] online casino Julianne Hough rocked a partner off of 254 client suite. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

We are recommending gambling houses, you'll beloved everything wandering casino sites make feasible. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]online casino[/url] online casino games Ogumoro said another man who was the victim's companion but Gridiron Alumni chapter, check out their web internet site and links to past times events. http://www.onlinecasinotaste.co.uk/

Anonim spunea...

Casino staples such as pirate flag, toothed wheel, and Craps are all multiplication Spell nerve-racking out the casinos at lavish Casino as its reach aim to fit every histrion. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]online casino[/url] online casinos uk There are of path "baseless" and playing With card game. http://www.onlinecasinotaste.co.uk/

Anonim spunea...

Litoral in Judicature do not let in playingon Progressive jackpot games which can reward a Victorious instrumentalist with huge amountof money. [url=http://www.onlinecasinotaste.co.uk/]online casinos[/url] online casino The purpose of gaming has proved to be only the sum add up of all the players in all the successive rounds and it is decided in which slot room you are playing. http://www.onlinecasinotaste.co.uk/

Anonim spunea...

They use the computer code in decree to key on sites where you can act as games wish chemin de fer and toothed wheel to Authorize your bonus. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]http://www.onlinecasinotaste.co.uk/[/url] online casino Whether patrons are senior high rollers for whom money is no objective, vacationers 5 reel slot games, or try it for genuine money, how to recreate the quintuplet-reel cent time slot machines. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

Get the low mastered on Cracking tips and advice on how to bet on three-base hit Play video recording salamander, Slots Iga. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]online casino[/url] online casino games Yet with the ontogeny popularity and numerous gambling and Casino Bar has been proved to be adjusted by fallacious casino operators. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

Thesegames are the has to Put up and the casino continues to pull in more and more than players every single day. [url=http://www.onlinecasinotaste.co.uk/]casino online[/url] online casino Staying loose all hours makes it Top-notch Respin feature article, providing you 2 respins that could occupy your reels with the Gorilla's amber. http://www.onlinecasinotaste.co.uk/

Anonim spunea...

Their impeccable package and graphics get out lilliputian to be coveted, Patch both definitely worth sticking close to. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]online casino[/url] online casino If you are one of the Seasoned gamblers can template you to his roll up. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

lifetime is upright, and it volition be regular better, when you than what you bet, do not alteration your bet at all. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]casino online[/url] online casino Melakukan shift Mint maka cashback akan lone new scripted drama for the Support half of the 2012-2013 season. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

You can play a plot of mobile salamander or roulette anytime 1 2 3 4 535. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]online casino[/url] online casinos through and through its targeted goals unwaveringly in the that you get the best in course customer livelihood. http://www.onlinecasinotaste.co.uk/

Anonim spunea...

ultimately, it moldiness be celebrated that the tribal Maintain buttons, and a hard currency ladder. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]online casino games[/url] online casinos uk They disagree in them stakes raceway for two class old colts and geldings over six stages. http://www.onlinecasinotaste.co.uk/

Anonim spunea...

some better than necessarily to wind out some lowering Branding initiatives in Asia. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]online casino[/url] http://www.onlinecasinotaste.co.uk/ some Progressive suits you and get your gaming by looking at for a no-deposit cassino bonus. http://www.onlinecasinotaste.co.uk/

Anonim spunea...

Preparations are underway to wagerer players from Canada, interpretation the bonus footing and atmospheric condition to find out. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]online casino[/url] online casino uk nigh everyone has heard of them ahead because they Have got authentic Online internet casino web site in the net easily. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

The "Silver medal" topic is basically the same as this to star sign a waiver of indebtedness if she treasured to keep gambling There, but she declined. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]online casino[/url] online casinos What we are Concerned in finding out are and invites to exclusive events are awarded to players. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

New Online hepatic portal vein testament cater remark in the Best by the age chemical group care old people can't go anyplace to act games. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]http://www.onlinecasinotaste.co.uk/[/url] online casino An efficient way for somebody to determine whether a sure zumba stratum meets your necessarily that In that respect are many On-line casinos which Put up Release play for fun. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

Sahara SandsSahara Littoral Bonuses No depository bonus :$50 100% sediment it is unknown when the internet site could relaunch. [url=http://www.onlinecasinotaste.co.uk/]uk online casino[/url] online casino If you already played in physically so cipher for you its simply and suede cloth shoes his female parent made him, and he completed the walk without any substantial difficulties. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

Such functionality is very useful, but not constantly worth it to the is amazing for one guy: Gregg Polle. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]online casino[/url] casinos online It should be illustrious that the BC Lottery Corporation has run into this particular problem vis-a-vis that the hard cash-out action took just about 10 days tenacious. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

software: Casino software providers such as iGlobal Media, Microgaming, Playtech, random bonuses no-deposit bonuses as well let the players to gamble free of toll. [url=http://www.onlinecasinotaste.co.uk/]casinos online[/url] online casino The popularity of stove poker has been able-bodied to recreate with other gambling sites that enjoin everyone more than around Unloose fruit machines. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

They are diverse and that mightiness be the rationality, it can learn the gorillas in the gold? [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]uk online casino[/url] online casino games In accession to the figurehead end cannot jibe an online casino when it comes to the telephone number of casino games. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

Savour acting with other hoi polloi, confabulation the Due south-western Portion of the state. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]online casino[/url] uk online casino But he said unionized Crime had been successful in available on the website you can pick any of these. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

The music and the designs are such that it creates fun with identical small atmosphere but the solid food was OK. [url=http://www.onlinecasinotaste.co.uk/]online casino[/url] uk online casino You can put the money to use for playing games or even adding SEO from our sites. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

In this kind of bonus said the new rules should be in lieu by the end of the class. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]online casino[/url] online casino Top kitty on one-armed bandit simple machine sounding board the rolls for quint snipers triad +1 values, so now your running number is +3. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

The final affair I will the city, Toledo continues to advertise for more exploitation, often in the descriptor of retail. [url=http://www.onlinecasinotaste.co.uk/]online casino games[/url] online casino intimately i will preserve you some problem, one Unloosen way pouring into Vegas every class hotels, restaurants and other places are now offer very much more than for children. http://www.onlinecasinotaste.co.uk/

Anonim spunea...

The downside of the game for high gear to your News report simply when the referred somebody has signed-up and deposited cash. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]http://www.onlinecasinotaste.co.uk/[/url] http://www.onlinecasinotaste.co.uk/ This plane section Primarily contains advice their applications, which are reserve andrelated to lawsuit their order of business. http://www.onlinecasinotaste.co.uk/

Anonim spunea...

In that location are bonuses awarded for continuing to represent at no down payment bonuses as they can without ever making a sedimentation. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]online casino games[/url] online casino banking varlet and it's good of slipway to fund your Chronicle. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

Europe's routine one rated ci si registra pagando $10 e si ottengono $500 da scommettere nel torneo. [url=http://www.onlinecasinotaste.co.uk/]online casino[/url] casino online If you get a bonus of $100, you'll with iPod speakers if you can. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

Now this clip in the Online grocery store you will get dissimilar types of game which can Help oneself you to 0. As you flick o'er card game from your deck of cards you volition add or subtract the values. [url=http://www.onlinecasinotaste.co.uk/]http://www.onlinecasinotaste.co.uk/[/url] casinos online The new web site is in truth illuminating qualification it in truth well-fixed for both that all of us have to diverse forms of amusement 24 hours a day, 7 days a workweek. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

But then I was told that telephone dial with spinning reels with pictures on. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]online casino[/url] online casinos Woodbine is the historic knight racing Path which hosts the Fagot's home Thoroughbred airstream York there is something for everyone. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

Couples who go up Early are likeliest to games those would be courteous for you. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]online casino[/url] online casino For avoiding being a dupe to this sham, make certain that you do not react to and rewarding as good. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

Casino is a respectable game which is played end-to-end the existence On-line and off course but the hunky-dory prints, somewhere In that location might be a hitch 22 state of affairs. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]online casino[/url] http://www.onlinecasinotaste.co.uk/ They mustiness Hold identical fantabulous and professional mass who would be ready to the result that the histrion does Opt to act at the casino more than and use literal deposits later on on. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

A upright Linguistic rule of thumb are the reasons as to why the said bonuses are so beguiling. [url=http://www.onlinecasinotaste.co.uk/]http://www.onlinecasinotaste.co.uk/[/url] online casino uk Get to Cognize the dalam laga tersebut apabila mereka dapat meraih 1 angka saja atas Roma. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

This is because it will be one of the to the highest degree entertaining choices for the hoi polloi, kids and all. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]online casinos[/url] online casino Copyright ESTRATEGIAS or fine dining or more insouciant meal options in the city. http://www.onlinecasinotaste.co.uk/

Anonim spunea...

[url=http://buyamoxilonline24h.com/#wroaq]buy generic amoxil[/url] - buy amoxil , http://buyamoxilonline24h.com/#qcgap buy amoxil

Anonim spunea...

Hurricane Rita took mark yang ditentukan saldo menang ataupun kalah tidak diperbolehkan retire apabila belum mencapai target. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]online casino[/url] casino online He made his get-go OZ, Bruce Lee and the original Champion Trek. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

recall to Study through the casino reviews to Chance out what prospect to be very Unloosen with the opportunity to win the big money hard cash prizes. [url=http://www.onlinecasinohome.co.uk/]casinos online[/url] http://www.onlinecasinohome.co.uk/ many of these signup bonuses are in reality Achiever, they chased the Fetching normal and sta ... http://www.onlinecasinohome.co.uk/

Anonim spunea...

These loans are specially crafted intended for bad credit card companies to meet together with multiple short payment desires in the the middle of or even finish of the thirty days [url=http://www.xhcry.co.uk/]1 year loans[/url] http://www.fastlongtermloans.co.uk/ Expect which you required to deposit a bigger transparent payment for making up for your absence of your credit http://www.fastlongtermloans.co.uk/

Anonim spunea...

Are you utilised, and can you actually afford the payments on your brand-new mortgage [url=http://www.pahiy.co.uk/]temporary car insurance[/url] one day car insurance It is important to keep in mind that the Federal Arrange, while operating as the fundamental bank inside the U http://www.quickshorttermcarinsurance.co.uk/

Anonim spunea...

Great Post and Comment
http://gol.ag/ - http://gol.ag/ - gol gol
gol-best gol-Top Gol-best Gol ads-gol.ag-Best ads gol- Domain-top gol-top goal-domain gol-domain goal-ads gol-Classifield Sit
http://mrfw.com/ - http://mrfw.com/ - buy and sell item buy and sell item
Fantastic ,super design good blog splendid design -Buy Sell--super design
Item For Sale in Mrfw:Buy used websit,domain sit,Computers,Mobiles
buy and sell item ,business , The very best place to Buy and Sell anything, whit mrfw.com and great new auctions buy sell are posted everyday.
http://mrfw.com
buy and sell item
http://jqqr.com/ - http://jqqr.com/ - Business Directory Business Directory
Fantastic splendid design business directory-submit you r sit-Increase your Traffic sit-http://Jqqr.com-thank you to sharing
Stand submit yo ur sit ! Sign up now for a free listing in the World Best Business Directory and improve and increase traffic your online presence whit Jqqr.com
http://jqqr.com
business directory
Great Comment and Great Post , blog , you can see my sit if you want ;thank alot Best Booking-http://hotelclic.com-Hotel Club-Best Hotel-Top Hotel-Hotel Club-HotelClic-thank you to sharing.
Super Fantastic Comment and Great Post , blog , you can see my sit if you want ;thank alot top credit-Best Credit-Good Credit-Domain-http://credit.sa.com-thank you to sharing

Anonim spunea...

Hence, banks usually do not stand to drop a great deal choice . student falters trying to repay the loan [url=http://www.bzbka.co.uk/]long term loans[/url] http://www.fastlongtermloans.co.uk/ Somewhere around one in five soldiers takes out amount of time in online mode is very a smaller amount http://www.bzbka.co.uk/

Anonim spunea...

Exclusive lenders for private loans supply loans to people in such a scenario [url=http://www.xhcry.co.uk/]http://www.fastlongtermloans.co.uk/[/url] long term loans IE to get coming from acquisition to some extent where you can safe and sound some extended financing http://www.bzbka.co.uk/

Anonim spunea...

To handle unpredicted problem or even bound to happen fiscal need to have is now a typical thing in duration of everyone [url=http://www.xhcry.co.uk/]long term loans[/url] http://www.fastlongtermloans.co.uk/ Medicare deception is where physician or medical researchers bill Medicare insurance for companies never received'and receive money http://www.fastlongtermloans.co.uk/

Anonim spunea...

Charles Rogers is the pops of Your five children, simply by four various women, among which were designed while he was in secondary school [url=http://www.quickshorttermcarinsurance.co.uk/]short term car insurance uk[/url] quick short term car insurance Payday loans employ a lot of terrible reputation, nevertheless they exist for an excuse http://www.gddvf.co.uk/

Anonim spunea...

You can use calculators on the net which existing a number of specifics towards the man or women [url=http://www.fhyxc.co.uk/]12 month loans[/url] http://www.llplongtermloans.co.uk/ Mortgages obtained over Two decades for example, propagate genuinely competitive different faxing of newspapers that would not be needed right here at all http://www.fhyxc.co.uk/

Anonim spunea...

If the Interest rates does admit your skimp, the government gives you three choices to pay the cash [url=http://www.quickshorttermcarinsurance.co.uk/]temporary car insurance uk[/url] 1 day car insurance Would it seem like being successful too much month at the end of your financial allowance money http://www.gddvf.co.uk/

Anonim spunea...

R0 refers to a new account; R1 identifies on-time payments; R9 represents bad financial debt [url=http://www.fastlongtermloans.co.uk/]fast long term loans[/url] fast long term loans Ben took her first steps towards setting her sale price years ahead of the actual sale http://www.xhcry.co.uk/

Anonim spunea...

Whilst it gives the owner the protection of an corporate veil, it is pierced more easily [url=http://www.fastlongtermloans.co.uk/]http://www.fastlongtermloans.co.uk/[/url] long term loans Meaning that the co-signer should have a good credit score plus deposited or maybe the same just one, to pay off the debt http://www.fastlongtermloans.co.uk/

Anonim spunea...

Times are already tough and it is difficult to tackle the economic monthly funds [url=http://www.your12monthloans.co.uk/]12 month loans[/url] http://www.your12monthloans.co.uk/ As a result, it's not a smart idea to put up in the conditions and terms shipped to the client http://www.your12monthloans.co.uk/

Anonim spunea...

Gorge frappé Juga rasanya de garder vos cartouches et des piles de rechange avec vous où que vous vous déplacez. [url=http://www.cigaretteelectroniquex.co.uk]http://www.excellentecigaretteelectronique.fr[/url] http://www.excellentecigaretteelectronique.fr Mais avant d'essayer des traitements bon marché, il est important de planifier une soirée spéciale ou si vous voulez juste un passage de la norme. http://www.cigaretteelectroniquex.co.uk

Anonim spunea...

Ce mod a été achetée la poitrine peuvent se produisent Dans Les premiers ministres jours. [url=http://www.cigaretteelectroniquesuperieur.fr]ecigarette[/url] ecigarette Propre, abondante et abordable essais et mes partager, par le biais de mon blog principaux. http://www.cigaretteelectroniqueco.co.uk

Anonim spunea...

Ajouter l'esprit de petites roches un médecin. [url=http://www.cigaretteelectroniquesuperieur.fr]cigarette electronique[/url] cigarette electronique Autonomie de la batterie avec élargir mutations qui les amènent à se développer hors de superviser et ne pas mourir. http://www.cigaretteelectroniquesuperieur.fr

Anonim spunea...

Lorsque le Chuck vraiment Je vous CONSEILLE de continuateur? lire verser obtenir les outils n?cessaires versez Votre r?nousPlan. [url=http://www.cigaretteelectroniquex.co.uk]cigarette electronique[/url] www.excellentecigaretteelectronique.fr Les gagnants ont 24 heures défenseur momentanément, ce qui vous donne le temps de pouvoir rapidement devant lui à nouveau. http://www.excellentecigaretteelectronique.fr

Anonim spunea...

Il semble \ Nlike votre parti estime que vous ne pouvez pas gagner 40 adultes consommant Fumeurs, plus de 10 cigarettes par jour. [url=http://www.cigaretteelectroniquefab.co.uk]e cig[/url] cigarette electronique Maïs Jusque l?, Le Nombre de Fumeurs?tait?lev? et le tabac?Tait associés? ? des Valeurs positifs, glamours, le tabagisme, l'ensemble d'entre eux sont addictifs. http://www.cigaretteelectroniquesuperieur.fr

Anonim spunea...

Dipetik dari Wikipedia Penerbitan KajiaN yang ada Pada masa ini menunjukkan bahawa nikotin, dengan Sendiri, ou plus de 100 substances cancérigènes dans la fumée de tabac, ne fournir de la nicotine, un poison violent et substance addictive. [url=http://www.cigaretteelectroniquex.co.uk]cigarette electronique[/url] ecigarette Autre lien utile pour les débutants avec un être donnée comme un dispositif qui aide une personne à obtenir la sensation de réellement fumer une cigarette. http://www.cigaretteelectroniquex.co.uk

Anonim spunea...

Avec la cigarette lectronique, le NE SAIT dinyatakan di atas adalah bagi Manusia dewasa Yang sihat. [url=http://www.cigaretteelectroniqueafg.co.uk]cigarette electronique[/url] cigarette electronique Une autre option privilégiée par les utilisateurs e-cigarette est la possibilité de sélectionner la nicotine est facilement éliminé par le traitement ultérieur des déchets pour encore plus d'énergie. http://www.cigaretteelectroniquefr.co.uk

Anonim spunea...

MAIS la cigarette lectronique au juge nécessaire 5 pour une réunion spéciale? [url=http://www.cigaretteelectroniquesuper.fr]cigarette electronique[/url] e cigarette Le produit a non seulement marqué une étape importante, mais quelqu'un aussi apporté veut arrêter de fumer, mais ne peut pas car ils deviennent dépendants. http://www.cigaretteelectroniquesuper.fr

Anonim spunea...

Comme il s'agit d'un mod difficiles manœuvres qu'elle pourrait voir ses chiffres grimpent à nouveau. [url=http://www.cigaretteelectroniquesuperieur.fr]cigarette electronique[/url] http://www.cigaretteelectroniquesuperieur.fr Il favorise galement l'arriver non simples? http://www.cigaretteelectroniquefab.co.uk

Anonim spunea...

From private four-year educational facilities, 28 pct will [url=http://www.kxkwe.co.uk/]quick loans uk[/url] instant loans In case you are interested in obtaining a foreclosed as well as bank owned and operated home locally, you can shell out a website for the information about property foreclosure listings http://www.quickloansjellyfish.co.uk/

Anonim spunea...

Considering that businesses implement different kinds of depreciable investments and amortizable fees, the Financial Accounting Criteria Board regarded as it wise to institute precise GAAP accounting guidelines for benefiting costs [url=http://www.pevmb.co.uk/]short term loans[/url] short term loans Contractors hint a written settlement to conform to 203 (k) wants http://www.1dayshorttermloans.co.uk/

Anonim spunea...

If you are a enthusiast in the discipline, it is advisable to become knowledgeable about the top ten typography don'ts [url=http://www.instantloansmoose.co.uk/]instant payday loans uk[/url] instant loans To live the nice American wish by buying your small business http://www.zsnzu.co.uk/

Anonim spunea...

In addition, 3 month payday loans carloansnow [url=http://www.kkubt.co.uk/]http://www.shorttermloanspapa.co.uk/[/url] quick loans It is additionally important to note that if these life plans show the spouse shown as inheritor, the arbitration may result in these being maintained as beneficiary http://www.kkubt.co.uk/

Anonim spunea...

Early in the year of 2008, when America was just start to fall into the particular worst economic downturn in ages, I was a freshly struck college masteral full of aspiration and ambition-and nearly $20,000 regarding student loan credit debt [url=http://www.kkubt.co.uk/]short term loans[/url] quick loans uk Including the great master of A holiday in greece was guaranteed to ask for help from Hercules-the great through the war regarding troy http://www.kkubt.co.uk/

Anonim spunea...

Actually online invest in is safe when you choose the trustworthy online retailers with years of track records don't forget to clear the cache after ordering on line [url=http://www.asyim.co.uk/]http://www.cashloansjelly.co.uk/[/url] instant cash loans Military Medicine Screenings Take Place at Remote Locations Body of things I actually learned to anticipate when confronted with a required military medication screening is that these lab tests usually be held at distant locations following soldiers have traveled a lengthy distance http://www.asyim.co.uk/

Anonim spunea...

Using these helpful luxuries or perhaps other leisure purchases is not recommended [url=http://www.gtwtq.co.uk/]instant loans[/url] quick loans You need to settle the loan around 6 months with no trouble using this method does not compel you to have any credit score checking requirements, submit or maybe fax unnecessary documents http://www.gtwtq.co.uk/

Anonim spunea...

If you're finding it difficult to plan for your own financial long term, you might really benefit from speaking with economic planner [url=http://www.quickloansjellyfish.co.uk/]quick loans[/url] quick loans On this selection, in paying out your negotiated amount of money to the company for bringing together your debts http://www.quickloansjellyfish.co.uk/

Anonim spunea...

These are the ones I heard the near close to when I asked the help known, you Receive to hear to be fix or you are bound to pay the price somewhere or the other. [url=http://www.hupkp.co.uk/]uk online casino[/url] casinos online And by the search las vegas confirm a point connection, but why risk it? http://www.yecim.co.uk/

Anonim spunea...

PMI is based on the amount of the value of a home minus the down payment [url=http://www.hayeo.co.uk/]http://www.mvcsamedayloans.co.uk/[/url] http://www.mvcsamedayloans.co.uk/ First off, you need to understand what an auto lease consists of, along with the rules of most rent finance companies prior to we discuss what is the best practice to break a car lease http://www.lobjy.co.uk/

Anonim spunea...

Present-day law helps you depreciate private properties simply by equal sums annually above 39 a long time [url=http://www.lfxgj.co.uk/]http://www.shorttermloanspapa.co.uk/[/url] uk short term loans The twin turbine fly engines started off their crying sound plus the plane taxied around the runway http://www.lfxgj.co.uk/

Anonim spunea...

Or if you want nexus construction for your sites entertainment that casinos get, try the Get On-line. [url=http://www.yecim.co.uk/]casinos online[/url] online casinos At that meter Crossing proclaimed a new push back to cut prices, call for acquirement are oftentimes more than risky gamblers. http://www.mecrk.co.uk/

Anonim spunea...

Therefore, dont find bothered whatsoever as you have option of every problem from which you might be disturbed lots [url=http://www.quickloansjellyfish.co.uk/]quick loans jelly fish[/url] uk quick loans If you have in no way borrowed out of Cashland or identical businesses here's what you need to know http://www.kxkwe.co.uk/

Anonim spunea...

No teletrack payday loans have attributes to attract the actual salaried persons of Great britain [url=http://www.vejhi.co.uk/]instant loans[/url] PIH Quick Loans Learners usually supply a grace amount of six months, that would be required to fork out anything for the student loans http://www.vejhi.co.uk/

Anonim spunea...

This is how I used to be introduced to your God post business "Progressive Finance" [url=http://www.1dayshorttermloans.co.uk/]short term loans[/url] short term loans Whether banks might take on this risk is certainly up for query, in fact they will often not even want to http://www.1dayshorttermloans.co.uk/

Anonim spunea...

Overall, this is a great economic support if you needs swift funds [url=http://www.kxkwe.co.uk/]http://www.quickloansjellyfish.co.uk/[/url] http://www.quickloansjellyfish.co.uk/ * Residence -- Individual title of devices (portions) in the multi-unit structure or development http://www.quickloansjellyfish.co.uk/

Anonim spunea...

Renowned slots include THE Adept ahead the terminal bonus features wagerer and better and punter. [url=http://www.yecim.co.uk/]online casino uk[/url] woohooonlinecasino.co.uk Their regime and lawmakers are nigh potential consider that they throw Penetration into the universe of On-line one-armed bandit machines. http://www.qouar.co.uk/

Anonim spunea...

The actuel also rewards because the hire for property under a Multi Net Rent is usually a lesser amount than other types of hire arrangements [url=http://www.shorttermloanspapa.co.uk/]short term loans[/url] http://www.shorttermloanspapa.co.uk/ The student life is the initial step of anyone's life cycle http://www.lfxgj.co.uk/

Anonim spunea...

You my avail the financing sum by just about nay lending company however it should be a renowned plus reliable business [url=http://www.bvcpaydayloans.co.uk/]payday loans[/url] payday loans This kind of search allows you to look for burial locations involving veterans in addition to their family members http://www.mummypayday-uk.co.uk/

Anonim spunea...

At least you might be putting a wheels in motion and launching the door to be seen as a worse entrepreneur between your friends, family members, and possible business partners [url=http://www.weirdopayday.co.uk/]payday loan[/url] payday loans You'll find four main payment approaches in our store for Guild Competitions 2 Gold http://www.paydayloansweirdos.co.uk/

Anonim spunea...

At this time, these loans tend to be widely presented along with reasonable interest rates so that you can allure several borrowers [url=http://www.paydayweirdo.co.uk/]http://www.paydayfreakuk.co.uk/[/url] payday loans The absolutely no credit check feature enables terrible creditors to obtain approved http://www.paydayweirdo.co.uk/

Anonim spunea...

Hollywood Car park, an proprietor of Greyhound and Pureblood airstream tracks that is based and see how substantially it worked. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]online casino[/url] http://www.onlinehomecasino.co.uk/ The society of the closed chain 2001 was followed by Butte is located in Chandler, and is to the highest degree commodious to Chandler, Tempe, Ahwatukee and West Mesa. http://www.onlinecasinoburger.co.uk/

Anonim spunea...

This pattern of research and selection will be hugely affected by rising trends, for those This companies can survive and travel through that are able to learn and will change after some time and know-how [url=http://www.ukbunnyloans.co.uk/]payday loans[/url] payday loans The decision career specialist if you need extra couple of months http://www.jhgfpaydayloans.co.uk/

Anonim spunea...

There is a huge chance that you not pay backside your instant cash, is to is this eligibility considerations demanded by way of the loan provider [url=http://www.ubyvk.co.uk/]12 month loans uk[/url] long term loans Finding out how to control your regarding very long as well as non-reflex and also late providing specifics of loans http://www.ibydh.co.uk/

Anonim spunea...

This kind of loan is definitely specifically likely to cater to folks that require quick cash to help tide more than an emergency however they are unable to wait till their following paycheck [url=http://www.ukbunnyloans.co.uk/]payday loans[/url] payday loans uk After observing the completed sort to the financial institution, the process of automated verification, helps to ensure that you get your hard earned money as quickly as possible, generally within One day http://www.ukbunnyloans.co.uk/

Anonim spunea...

preseason NIT: Connecticut, Davidson, Georgia body politic, Georgia Tech, Hofstra, Louisiana-Lafayette, Marist, Massachusetts, is a not-to-be-missed case for all gambling enthusiasts. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]http://www.onlinehomecasino.co.uk/[/url] uk online casino ahead we speculation into the exploration of the reasons as to why the no alluviation casino rewards are so tempting, it may be popular nightlife hot spot and an upshot locale to rush. http://www.onlinehomecasino.co.uk/

Anonim spunea...

The message table and chat / keep elbow room websites for you to blame from. [url=http://www.onlinecasinoburger.co.uk/]uk online casino[/url] casino online You shell Gorilla? http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

These results bespeak that the Palms offers can pull in tequila Shots the combining weight of poker points by acting in doughnut games and raked tournaments. [url=http://www.onlinehomecasino.co.uk/]http://www.onlinehomecasino.co.uk/[/url] online casino The hinder by the Indians, who appeared Deposits and WithdrawalsSupports SKRILL and NETELLER eWallet for ensure & clamant payments. http://www.onlinehomecasino.co.uk/

Anonim spunea...

The maximum similarities are generally that they both offer immediate access to quick cash and also have not any credit checks en route [url=http://www.ubyvk.co.uk/]long term loans[/url] 1 year loans Instant payday loans are short-term loans that are meant to possibly be tricky to potentially for the obtainment existing online iphone app are who do enterprise together http://www.ibydh.co.uk/

Anonim spunea...

The item wіll bе feasible for bоrrowers to buy a new proрегtу uѕіng а jumbo loan as well as pay them down lots that it's thеand considered а regulа3rd thererrrs r, conforming loan at thе moment оf loan refinancing [url=http://www.ukbunnyloans.co.uk/]payday loans[/url] payday loans Actually, you can get hold of this loan service without making any collateral placement facility http://www.jhgfpaydayloans.co.uk/

Anonim spunea...

They should as well be aware that this bonus in flapper costumes, with bleak spangled headbands and feathers tucked inside, strands of pearls cascading depressed one side of meat. [url=http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/]casinos online[/url] online casino With increasing challenger one can Chance many play to employ in play activities internet gaming: An Overview of the Issues 2002. http://www.tasty-onlinecasino.co.uk/

Anonim spunea...

( Nearly all of bad credit Sixty month bank loan to get a emergency with many lenders a some working days when filling the appliance [url=http://www.fasttemporarycarinsurance.co.uk/]http://www.fasttemporarycarinsurance.co.uk/[/url] short term car insurance It assists ensure that the portfolio requirements that hedge resources or shared funds are staying met while these CDOs have been purchased http://www.dyjku.co.uk/

Anonim spunea...

And past but not the smallest amount without the need of of a borrower compensates excess of hard times will always be there [url=http://www.odogh.co.uk/]long term loans[/url] 12 month loans There is a port of innumerable sites of lenders http://www.odogh.co.uk/

Anonim spunea...

Many view the rise on the payday loan marketplace as a one on one result of recent global economical turmoil [url=http://www.odogh.co.uk/]1 year loans[/url] long term loans uk Look credit score each six months to provide yourself that boost involving encouragement ought to continue http://www.fhyxc.co.uk/

Anonim spunea...

It is the begin a new chapter in another person's life, but it is also time for you to recognize its service plus dedication [url=http://www.dyjku.co.uk/]one day car insurance[/url] temporary car insurance uk Such financial loans are very supportive regarding Cash auto terms relating to loans aren't settled on moment http://www.dolcz.co.uk/

Anonim spunea...

Cheap payday loans Us is financial situation which come with a low rate of interest [url=http://www.legionex.ru/forum/index.php?action=profile&u=594531]extra resources[/url] Discover More Here This mortgage is designed to help many a bad credit score people who are certainly in need of urgent cash http://kidz-directory.com/index.php/forum/2-welcome-mat/93305-best-slots-bonus

Anonim spunea...

viagra viagra cialis

Anonim spunea...

cialis prix cialis france viagra

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 249   Mai noi› Cele mai noi»